Футзальна подія року, або як Національні збірні у Франківську гостювали


З 22 до 24 вересня Івано-Франківськ перетворився на футзальну столицю, адже до нашого міста з’їхались футзальні збірні України, Румунії та Грузії на товариські матчі.

Безперечно, центральна подія спортивного життя нашого краю. Адже не так часто до Івано-Франківська приїжджають команди національного рівня, йдеться на сайті міського голови.

Якщо зі збірною Румунії наші збірники зустрічались минулого року, на чемпіонаті Європи у Словенії, то з грузинами Україна грала востаннє в 1999 році! І от двадцять років по тому вони зустрілись знову… в Івано-Франківську!

Головний тренер збірної України Олександр Косенко викликав на збір не лише гравців франківського «Урагану», а й добре відомих франківців – Петра Шотурму, Тараса Королишина та Ігоря Корсуна. Збірні Румунії та Грузії також потішили найсильнішими складами. Роніньйо, Фумаса, Купатадзе – одні з найкращих футзалістів і всі вони вперше в нашому місті. То ж на вболівальників чекали запеклі поєдинки з ТОПовими футзалістами Європи.

«Ми давно хотіли, щоб національна збірна України приїхала саме до нашого міста. Минулого року ми приймали національні збірні з волейболу, цьогоріч футзал. Франківськ неймовірно гостинне місто і команди це побачать, а наші вболівальники мають можливість побачити головну команду країни!» – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

В стартовому матчі турніру національна збірна України вийшла на майданчик проти Румунії. За заповнених трибун манежу коледжу фізичного виховання наші хлопці одразу ж побігли вперед. В одній з перших атак вихованець місцевого «Урагану» Ігор Корсун відкрив рахунок в матчі – 1:0. Однак, раділи болільники не довго. За декілька хвилин Іке зрівняв рахунок у матчі. На старті другого тайму кращий бомбардир минулого сезону в Екстра-лізі Артем Фаренюк зробив рахунок 2:1 на користь України. А далі сталось те, чого точно не чекали вболівальники. Румунія не лише зрівняла рахунок, а й забила ще тричі і встановила остаточний рахунок у грі – 2:5.

На матчі збірних Румунії та Грузії аншлагу не було, однак для тих глядачів, хто завітав в манеж у вечір понеділка, було точно не сумно. Дев’ять забитих голів, вилучення, десятиметрові удари та безліч красивих моментів. Що ще потрібно для глядачів? Обидві команди подарували просто неймовірні емоції, а збірна Румунії здобула переконливу перемогу 6:3 і стала тріумфатором міні-турніру в Івано-Франківську.

Але на цьому свято футзалу не закінчилось. Адже ще один матч повинна була провести збірна України. Гра проти збірної Грузії точно запам’ятається вболівальникам, які створили аншлаг у коледжі фізичного виховання цього вечора.

Адже підопічні Олександра Косенка виявилися сильнішими за команду Автанділа Асатіані, здобувши перемогу у кожному з таймів.

Розпочавши матч обопільно гостро, команди обмінялися голами у середині першої половини. Разуванов після закидання Малишка невідпорним ударом розмочив ворота Купатадзе. За декілька миттєвостей грузинські бразильці зробили свою справу. Роніньо подав, Талес підхопив м’яч, змістився на фланг та точним пасом знайшов Фумасу, який з кількох метрів переправив м’яч у ворота Ципуна.  Однак на перерву українці пішли за мінімальної переваги у рахунку. За 9 секунд до завершення першого тайму Олександр Косенко взяв тайм-аут, і одразу після виходу на паркет Педяш віддав точну передачу з аута на Журбу, який в один дотик переправив м’яч у ворота Купатадзе.

У другому таймі наші збірники відзначилися ще двічі. У другій зустрічі поспіль зумів забити Корсун, який підчатував Себіскварадзе на неточному пасі у бік Купатадзе, переправивши м’яч у ворота суперників. Натомість, остаточний рахунок у матчі встановив Малишко. Педяш викотив м’яч на Сергія, і той після флангового проходу вразив дев’ятку воріт Купатадзе.

Грузини мали чудовий шанс скоротити різницю у рахунку. Зварич порушив правила проти Купатадзе, і цей фол став шостим для нашої збірної. Втім, з десятиметрової позначки Талес пробив у поперечину. Тож, 4:1 – підопічні Олександра Косенка долають збірну Грузії.

Ось таке футзальне свято було в Івано-Франківську впродовж трьох днів. Національні збірні не так часто в нашому місті, то ж подібний захід не залишився поза увагою пересічного вболівальника. Гравці в своїх коментарях відзначили гостинність мешканців міста, а також щиро дякували за підтримку та висловили сподівання, що обов’язково зустрінуться з франківчанами.