Гала-концертом завершився ІІ Великодній фестиваль «Катедральні дзвони»


Протягом чотирьох днів - з 2 по 5 травня в Івано-Франківську проходив ІІ Всеукраїнський Великодній фестиваль хорової музики «Катедральні дзвони». Основним місцем проведення фестивалю став Архікатедральний і Митрополичий собор Воскресіння Христового УГКЦ.
Щовечора франківська катедра ставала центром хорового співу, адже тут виступали найвідоміші хорові колективи нашої країни. Відкриття фестивалю відбулося за участю Національної заслуженої академічної капели України «Думка». Опісля протягом усіх фестивальних днів слухачі мали нагоду насолоджуватися виконанням таких відомих хорів як «Київ», «Орея», «Воскресіння» та «Галицькі передзвони».
 
Не обійшлося і без прем’єр. Так у п’ятницю, 3 травня камерний хор «Київ» вперше в для Івано-Франківська виконав сучасну партитуру Валентина Сильвестрова цик циклів «Майдан» присвячений загибелі «Небесної сотні», а суботу, 4 травня, відразу 4 хорові колективи презентували франківцям та гостям столиці Прикарпаття в концертному виконанні твір Якова Яциневича «Божественна Літургія». В цьому їм допомагав священик собору о. Іван Жук.
 
А заключний гала-концерт відбувся в неділю, 5 травня, в Архікатедральному соборі. Розпочався він із нагород від Міського голови Івано-Франківська п. Руслана Марцінківа. Після чого все ті ж колективи потішили слухачів як спільними, так і індивідувальними виконаннями.
 
Одним із найзворушливіших моментів вечора стало виконання пісні «Пливе кача» хоровою капеллою «Орея» з Житомира.
 
Після виступу до присутніх звернувся Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин. Він подякував організаторам, учасникам та присутнім за їхню активність, а також побажав, щоби цей Великодній фестиваль і надалі тривав у нашому місті.