Газовики запевняють, що всі їхні клієнти в селі Пасічна отримують газ


Більше 700 клієнтів ПАТ «Івано-Франківськгаз» в с. Пасічна, Надвірнянського району продовжують отримувати безперервну послугу газопостачання.

ПАТ «Івано-Франківськгаз» надає послуги газопостачання 738 домоволодінням в с. Пасічна, Надвірнянського району. Загалом у населеному пункті нараховується більше 1800 домогосподарств.

«Решта мешканців села не є клієнтами нашої  компанії, відповідно ми не надавали їм жодних послуг. Ми не проводили в їхніх помешканнях ані планово-технічне обслуговування, ані обстеження дворових вводів чи ремонт газових приладів», – розповідає керівник Надвірнянського відділення ПАТ «Івано-Франківськгаз» Ігор Лундяк.

Питання газифікації цього населеного пункту зараз активно обговорюється за ініціативою мешканців та за участі органів місцевого самоврядування. Нагадаємо, питання повтало після того, як у квітні був виведений з експлуатації газопровід НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта», який пролягає через село. До цього газопроводу, відповідно до листа заступника голови правління ПАТ «Укрнафта» Калугіна М.А., оприлюденого у соцмережах, люди самовільно були підключені.

Станом на 1 червня поточного року жодних заяв на проведення газифікації до Надвірнянського відділення ПАТ «Івано-Франківськгаз» від мешканців с. Пасічна не надходило.

Газорозподільна компанія готова найближчим часом  розглянути технічні можливості газифікації домоволодінь. Для цього споживачам необхідно лише звернутися із заявою в газову компанію. Вартість робіт стандартного приєднання встановлюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

За умови відсутності зауважень в документації, газорозподільна компанія протягом 10 робочих днів з дня реєстрації заяви повинна видати замовнику проекти договорів, техумов та відповідні рахунки. Для виконання комплексу робіт по стандартному приєднанню об'єкта або земельної ділянки законодавством відведено тримісячний термін.