Герої серед нас: ДСНСники відзначать двох прикарпатців, які врятували чоловіка від вогню


У рамках проведення Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року» хлопців буде відзначено правами начальника Управління ДСНС в області в День професійного свята - 17 вересня.

В ніч на 12 лютого в селі Старий Лисець Тисменицького району в одному з житлових будинків трапилася пожежа. Її наслідки могли б бути жахливими, якби не щаслива випадковість, пише прес-служба ДСНС.

Саме о тій порі вулицею повз будинок, з даху якого вже пробивалося полум’я, поверталися до дому двоє мешканців села - Назар Макогон та Олег Гаврилів. Хлопці, не гаючи часу, кинулися досередини рятувати господаря.

64-річний чоловік спав, не підозрюючи про смертельну загрозу, адже над ним на даху вже шуміло полум’я, а кімната була повна диму. Хлопці вивели чоловіка на вулицю і забили тривогу. За лічені хвилини до місця пожежі прибула команда місцевої пожежної охорони села Старий Лисець та прибув черговий караул ДПРЧ-2 м. Тисмениця.

Завдяки оперативним діям, пожежа була ліквідована та погашена. Що найважливіше, вдалося не тільки уникнути людських жертв, а й не допустити розповсюдження вогню на сусідні будівлі, які були розташовані в безпосередній близькості. 

Світлина від Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.