Глава МВФ попередила про наближення глобальної фінансової кризи


Ризики у світовій економіці почали справджуватися, що може означати ймовірність погіршення прогнозу зростання світової економіки.

Про це заявила глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, повідомляє Bloomberg.

"Шість місяців тому я вказувала на хмари ризику на горизонті. Зараз деякі з цих ризиків почали матеріалізуватися", - сказала Лагард.

За її словами, серед таких ризиків - протекціоністська риторика, яка почала перетворюватися на "реальні торгові бар'єри", а також посилений тиск на ринки, що розвиваються, спричинений зміцненням долара США і жорсткістю грошово-кредитної політики.

Як планується, прогноз буде оприлюднений у звіті World Economic Outlook 9 жовтня, який опублікують перед щорічним засіданням МВФ.

Лагард закликала країни вирішити свої торгові суперечності, попередивши про можливі наслідки у вигляді корекції фондових ринків, різких коливань валютних курсів і ослаблення потоків капіталу.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про рішення запровадити додаткові тарифи на імпорт із Китаю на загальну суму $200 млрд. Вони почали діяти з 24 вересня і будуть збільшені на початку 2019 року. У відповідь Китай оголосив про введення додаткових тарифів на імпорт зі США на $60 млрд.