Глава Нацполіції каже, що справи за виступ оголених "ХЗВ" не буде


Справу за порушення громадського порядку в палаці Потоцьких під час виступу "Хамерман Знищує Віруси" закриють, оскільки там немає складу злочину.

Про це в мережі пише нардеп Борислав Береза, посилаючись на розмову з очільник ом Національної поліції України Сергієм Князевим.

"Тільки що поспілкувався з Головою Нацполіціі України Сергій Князєв. З'ясувалося, що він були не в курсі історії з "Хамерман знищує віруси". Тому, що вся увага керівництва Нацполіціі сфокусовано зараз на боротьбі з криміналом і на дотриманні порядку при проведенні цивільних масових акцій по країні. Відповідь така: Криміналу не буде. Закриють все. Там немає порушення закону. З усім іншим розберуться", - написав нардеп.

Як відомо,  у рамках фестивалю "Porto Franko" на одній із локацій виступив скандальний гурт "ХЗВ", що називає себе “найадекватнішим гуртом в Україні”, а свої концерти “сеансами масового лікування неврозів".  Як і зазвичай, музиканти були в провокативних костюмах, один із яких складався лише з панчохи на статевому органі. Слід зауважити, виступ "хамерманів" викликав шквал критики в мережі. Свою позицію в мережі прокоментував і голова міста Руслан Марцінків, доручивши освятити територію палацу Потоцьких.

Пізніше співорганізаторка фестивалю "Porto Franko" Ірина Блехова заявила, що організаторів викликають у поліцію через скандальний виступ "ХЗВ". Через звернення окремих осіб та громадських організацій правоохоронці зареєстрували кримінальне  провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку, вчинені групою осіб, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом,- караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років).

До теми: Гурт "Хамерман знищує віруси" прокоментував скандальний виступ на "Porto Franko"

Олександр Сич прокоментував скандал навколо оголених виступів на "Porto Franko

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!