GLOBE визнало найкращою в Україні франківську дитячу екологічну станцію


Івано-Франківська міська дитяча екологічна станція – заклад позашкільної освіти, який організовує та здійснює еколого-натуралістичну, природоохоронну, дослідницьку, оздоровчу та господарсько-виробничу діяльність.

Про це 14 березня на засіданні виконавчого комітету розповіла директорка екологічної станції Ганна Левицька.

За її словами, у 2 відділах – еколого-натуралістичному та зоолого-рослинницькому функціонує 70 гуртків, в яких займається 1070 дітей. 52 гуртки (775 дітей) працює на базах закладів загальної середньої освіти, 7 гуртків (155 дітей) – на базах закладів дошкільної освіти, 6 гуртків (78 дітей) – у клубах за місцем проживання і 5 гуртків (62 дітей) – на базі МДЕС.

«Освітній процес забезпечують 23 кваліфікованих, талановитих, творчих педагоги, серед яких: 1 – нагороджений нагрудним знаком «Василь Сухомлинський», 3 – «Відмінник освіти України»,  3 – мають звання керівник гуртка-методист, 1 – кандидат філологічних наук, 23 педагоги нагороджені грамотами  НЕНЦу», - розповіла про колектив директорка.

Левицька зазначила, що минулого року 39 дітей взяли участь у міжнародних конкурсах, із них 38 – стали переможцями, ще 116 вихованців взяли участь у всеукраїнських конкурсах. Окрім того,  впродовж двох останніх років діти привозять гран-прі із Всеукраїнського конкурсу флористики і фітодизайну.

«Завдяки міжнародній програмі GLOBE міська дитяча екологічна станція стала відомою не тільки в Івано-Франківську, а й у світі. Міжнародним центром GLOBE за підсумками 2017 та 2018 років ми визнані найкращим закладом України», - каже керівниця.

У лютому екологічна станція приєдналися до  міжнародної акції «Кліматична угода по школах 2019-2025 рр.». Це глобальна компанія по зменшенню вуглекислого газу в атмосфері. Також  на території функціонує єдина в місті навчально-дослідна земельна ділянка, яка служить своєрідною лабораторією для проведення дослідних робіт дітьми. До її складу входять теплично-парниковий комплекс, аромостежка «Зелена аптека», стежина відчуттів, дендрарій, плодовий сад та куточок живої природи.