Година духовного спілкування до Дня матері в “Просвіті”


11 травня 2014 р. о 15.00 год. в приміщенні будинку «Просвіти» (вул. Грушевського, 18) разом із міським осередком «Союзу українок» працівники абонементу (вул. Короля Данила, 16) і читального залу (вул. П. Орлика,5) ЦМБ провели годину духовного спілкування, присвячену Дню Матері «І ми вертаємось…у вічну казку…до матері». Голова міського осередку «Союзу українок» Романюк Раїса Петрівна розповіла про історію святкування Дня Матері у світі та в Україні, хор «Союзу українок» виконав пісню «Виростеш

Зав. відділом обслуговування ЦБ Кирста О.М. познайомила присутніх із унікальною за змістом антологією поетичних творів 232-х українських поетів “Книга про матір”, яка була гідно оцінена союзянками і викликала в них велике зацікавлення.

Як продовження теми, прозвучали такі хвилюючі й ніжні поезії про маму українських авторів У виконанні учня школи-гімназії №3 Кирсти Богдана прозвучалихвилюючі і ніжніпоезії про маму: Лубківський Р. «Матері», Підсуха О. «Мати», Матвієнко В. «Проводжала матір».

Своїми розповідями і власною поезією про рідну неньку  поділився з присутніми аспірант  ІФНТУНГ, представник творчої молоді міста, талановитий юнак Михайло Грапенюк.

Провідний бібліотекар читального залу ЦБ Каретнікова Н.В. у своєму виступі розкрила образ матері у світовій літературі, розповіла про силу і тепло, якими овіяні материнські образи М. Некрасова, С. Єсеніна, Г. Гейне, Д. Байрона та ін. Мама - найясніша зоря на небосхилі людини, початок усього, берегиня роду людського, тому ця тема є вічною і такою широкою у творчості митців, які у всі віки вшановували і прославляли матерів.

На заході була представлена викладка літератури «Мати ніжна моя… Молитвою тебе вітаю я».

Закінчилася година спілкування проникливим виконанням пісень про найдорожчу людину – МАМУ у виконанні всіх присутніх.

Відповідальні за проведення заходу зав. відділом обслуговування Кирста О.М. та провідний бібліотекар  Каретнікова Н.В