Голова Долинської ОТГ просить перевірити, чи не пов'язаний землетрус з видобутком нафти


Голова Долинської об'єднаної громади Володимир Гаразд звернувся до науковців та фахівців з проханням перевірити, чи видобуток нафти не міг стати причиною землетрусу.

Сьогодні, 1 червня жителі Долини, Болехова та навколишніх сіл відчули невеликі поштовхи у своїх оселях. Джерело землетрусу знаходилось в районі міста Долина, потужність землетрусу – 3,2 за шкалою Ріхтера. Володимир Гаразд переживає, що це могло бути пов'язане зі зміщенням пластів через утворення пустот у зонах активного викачування нафти.

"Хочу звернутися до науковців та фахівців у цій сфері, адже епіцентр землетрусу прийшовся якраз на зону активного нафтогазовидобутку (Якубів, Солуків, Підбережжя, Тяпче, Гошів, Яворів) на глибині близько 2 км, де власне і проходить активний забір нафти (газу). Мої знайомі експерти у цій сфері кажуть, що це може бути пов’язано із зміщенням пластів через утворення пустот у зонах активного викачування нафти. Хотілося би почути думку практиків та експертів з цього приводу? Хотілось би почути думку мешканців Долини та навколишніх громад?",- написав голова громади.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!