Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк пообіцяв вибачитися перед мером Калуша Ігорем Насаликом


Сьогодні на колегії Івано-Франківської ОДА міський голова Калуша Ігор Насалик сказав, що заяви голови ОДА Михайла Вишиванюка про 8 мільйонів премій, через які бюджетники міста залишились без зарплати, не відповідають дійсності, адже вони були виплачені із власних доходів міста.

“Хочу заявити, що ті 8 мільйонів премій — неправда. Дійсно, 4 мільйони були виплачено медикам, освітянам. Ще 4 мільйони — органам місцевого самворядування. Однак, всі вони були вплачені із власних доходів і ніяким чином не впливають на заробітну плату”, — зауважив Ігор Насалик.

Натомість, голова ОДА Михайло Вишиванюк запевнив, що у своїх твердженнях він керувався виключно статистичними даними, які отримав від управління фінансів облдержадмінстрації та заступника з економічних питань, повідомляє ”Фіртка”.

Очільник Прикарпаття навіть пообіцяв міському голові Калуша, що вибачиться, якщо той доведе помилку фінуправління.

“Я керуюся у своїх словах виключно фактами. Якщо докажете, що управління помилилося, то винні будуть наказані, а я на наступній колегії офіційно вибачусь перед вами”, — звернувся голова ОДА до Ігоря Насалика.

Як повідомляли ”Вікна”, Михайло Вишиванюк заявив: «Влада у Калуші використала 7 млн. гривень на премії. Кому потрібна ця піар-акція?» Такою була реакція очільника області на те, що верхівка міської влади Калуша на чолі із міським головою на два тижні пішли у безкоштовні відпустки. Причина, за словами міського голови Ігоря Насалика, протест проти дій Держказначейства, яке не пропускає платежі та — відсутність призначень на виплату заробітної плати до кінця року. Минулого тижня у такі ж відпустки “пішли” 1100 бюджетників Калуша.

Як результат — голова ОДА Михайло Вишиванюк пригрозив Насалику прокуратурою.