Голова облради Олександр Сич про новий підхід до ремонту прикарпатських доріг


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич у програмі "Новий погляд" на ТРК "РАІ" розповів про результати робочих поїздок в райони, шляхи вирішення екологічних проблем краю в частині поводження з твердими побутовими відходами та відродження слави Давнього Галича.

Зайшла мова й про новий підхід у фінансуванні ремонту прикарпатських доріг, інформує кореспондент Бліц-Інфо. 

"У кожному прикарпатському районі дороги - це суцільне жахіття. Для того, аби їх відремонтувати потрібні мільярди. Зрозуміло, що їх в обласному бюджеті немає. Отже, треба так вміти концентрувати ресурси  та точково їх спрямовувати, щоб хоч поволі цю справу зрушити з місця. От в нашій обласній програмі на удосконалення дорожнього господарства закладено 14 мільйонів гривень. В тому році ми їх поділили порівну між усіма районами. Вийшло десь по 900 тисяч. Але що можна зробити за 900 тисяч? Я не спеціаліст, але цього хіба вистачить полатати ямки, розмазати смолу на асфальті", - зазначив Олександр Сич. 

Тож, за словами очільника Прикарпаття, цьогоріч прикарпатські депутати вирішили розділити гроші на ремонт доріг по-новому.

"По-перше, збільшити цю суму. До прикладу, до 35-40 мільйонів, проаналізувавши всі наші програми та розподіливши кошти. Але не будемо цю суму дозволяти розтягувати по 100-200 тисяч на ямкові ремонти, а точково, у кожному районі ремонтуємо один, максимум - два напрямки. Проговорюємо, який саме з керівництвом на місцях, звичайно. Наш пріоритет - міжрайонні сполучення. Бо якщо зараз потрошки ремонтуються дороги державного значення  і пріорітетом є сполучення між обласними центрами, то давайте ми вже в середині області поставимо у пріоритет сполучення між районними центрами. Аби було видно, куди пішли кошти", - підкреслив свободівец.