Голова облради Олександр Сич привітав прикарпатців з Днем незалежності


Привітання голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича з 26 річницею незалежності України.

"Із днем української державності, з Днем Незалежності, який є Великоднем української нації. Щиро зичу, аби кожна українська родина була щасливою в нашій державі. Щоб наше пошанування української державності в наших душах, дорівнював тому рівню пошанування, яке ми віддаємо Воскресінню Христовому, Великодню.

Бережімо українську державу, бо в ніякій іншій ми не будемо наскільки щасливими, як на своїй землі, бо в будь-якій іншій будемо людьми другого сорту. Якщо не зречемося себе, своєї сутності і своїх прадідівських коренів, якщо не зіллємося, не асимілюємося з тамтешнім народом який має таку державу. Але хіба це наше призначення, хіба для цього нас родила мати, аби ми зрікалися власного роду?

Бережімо українських людей, бо держава то не абстракція, держава – це не сума чиновників, що працюють в ній. Держава – це люди. Сьогодні вже у кожній сфері нашого життя важко знайти людей, які можуть професійно і якісно працювати, бо українці шукають кращої долі в чужих державах і на чужих землях.

Питання власної національної ідентичності є дуже важливим, адже втрачає сенс існування національної держави, якщо зникатимуть ті, хто себе вважає українцями. Бо хіба має значення хто є господарем нашої землі якщо зникнуть ті, хто за визначенням є господарем української землі – українці?

Щиро зичу в цей день родинного тепла і затишку в кожній прикарпатській родині, щиро зичу мирного неба і міцного здоров’я всім нам, і щиро зичу аби в кожній господарці панували мир, добро, злагода і любов".