Голова ОДА скаржиться, що НБУ його не чує щодо бази «Прикарпаття»


Сьогодні, 13 червня, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук провів зустріч з журналістами, де відповів на всі хвилюючі ЗМІ запитання.

Зокрема, пояснив, чому база Нацбанку «Прикарпаття», що знаходиться у Карпатах досі не перейшла на баланс області, інформує кореспондент Бліц-Інфо 

Як відомо, були ідеї перетворення її на реабілітаційний центр для учасників АТО. НБУ повідомляло, що готове передати цей відпочинковий комплекс для потреб області та пізніше оголосило про виставлення об’єкту на продаж.

Під час комісії облради голова Громадської спілки "Івано-Франківська міська Асоціація учасників АТО" Василь Андріїв заявив, що тут є вина облдержадміністрації, яка не подала в НБУ потрібні документи. Натомість Олег Гончарук запевнив, що ця інформація не відповідає дійсності.

«Від мене через Фонд держмайна ряд документів було направлено в НБУ. Але, на жаль, Нацбанк не чув звернень голови облдержадміністрації. У нас в центрі Карпат мегасучасний комплекс, що стоїть без діла. Я впевнений, що він не має перейти у приватні руки, а повинен використовуватись для потреб громади. Ми зробили все можливе, аби прийняти це на баланс області для реабілітаційного центру. Але нас не почули. Я готовий зустрітись з головою Спілки АТО і документально підтвердити, що ми зі своєї сторони зробили все можливе», - зазначив Гончарук.

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо писав, що на базі оздоровчого комплексу хотіли створити санаторій для кардіологічного диспансеру. Проте завершення будівництва комплексу за цінами 2013 року вартувало 7,5 мільйонів, а теперішніми може бути й 30 мільйонів.