Головна фінансистка Прикарпаття прозвітувала на що у 2017 пішли бюджетні гроші


Сьогодні, 15 березня в Івано-Франківській ОДА прозвітували про виконання бюджету за 2017 рік.

Як повідомила очільниця департаменту фінансів ОДА Ірина Мацькевич, минулого року місцеві бюджети отримали значні фінансові ресурси. Так, за минулий рік обсяг доходів всіх бюджетів області склав 5 мільярдів гривень, що на 1.4 мільярди більше в порівняні з 2016 роком, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Це значні фінасові ресурси, які були направлені на соціально-економічний розвиток області: на ремонт доріг, матеріально-технічне забезпечення закладів охорони здоров'я та освіти. Також за ці кошти вдалося здати в експлуатацію лікарню в Галичі, школи та дитсадки. Складна ситуація була з зарплатою, тож цього року ми націлюємо всі місцеві бюджети на ефективне використання фінасових резервів, щоб забезпечити виплату зарплат працівникам бюджетних установ", - наголосила фінансист. 

Зокрема, за словами Мацькевич, у 2017 році до обласного бюдджету надійшло 2.9 мільярдів гривень, що на 1.1 мільярда більше в порівнянні з 2016 роком. Мідбюджетні трансферти склали 1.8 мільярда гривень, власні доходи – 1.1 мільярд.

Що ж стосується видатків, то найбільше було направлено на охорону здоров’я – 1 мільярд 20 мільйонів гривень, освіту – 483 мільйонів, соцзахист – 104 мільйони, культуру – 84 мільйони, спорт – 42 мільйони та інші видатки – 870 мільйонів гривень.

Водночас директорка фіндепартаменту зауважила, що деякі надходження все ж зменшились.

"За користування лісом минулого року сума невиконання склала 630 тисяч гривень. Це сталося внаслідок зменшення кількості виписаних лісорубних квитків. Це звичайно добре, що ліс стали менше рубати, але від цього страждає бюджет. Також через зміну законодавства недопоступила плата за ліцензію на право торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами у сумі 845 тисяч гривень", - пояснила фінасистка.