"Головне призначення ради - приймати корисні для краю рішення", - Олександр Сич прозвітував за третій рік роботи


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич прозвітував за третій рік роботи посаді

Виступаючи перед депутатським корпусом посадовець поінформував, що з грудня 2017 року по листопад 2018 року відбулося 7 сесій, в тому числі дві виїзні та одна урочиста, проведено 9 пленарних засідань, 107 засідань постійних комісій. Упродовж звітного періоду обласна рада прийняла 324 рішення, в тому числі 21 регіональну програму, пише пресс-служба обласної ради.

Також заслухано інформацію про хід виконання 10 регіональних програм, внесено чимало змін до діючих обласних програм, підтримано 40 депутатських запитів та 45 звернень до центральних органів державної влади, знято з контролю 93 рішення обласної ради, прийнято рішення про виконання 18 депутатських запитів.

"Вважаю, що наша робота носить інкрементальний, тобто нарощувальний характер. Ми продовжуємо розвивати наші попередні ініціативи, розширюємо аспект їх дії, в той же час намагаємося додавати щось нове у нашій діяльності. В цьому контексті Програма розвитку місцевого самоврядування має для нас принципове значення, адже сприяє тому, щоби через розвиток місцевого самоврядування ми будували справді демократичне суспільство на Прикарпатті і показували приклад іншим регіонам України", - підкреслив Олександр Сич.

Посадовець зауважив, що Програму розвитку місцевого самоврядування у 2018 році підсилено підпрограмою "Сприяння розвитку об’єднаних територіальних громад". Це надає можливість проводити "круглі столи" щодо актуальних проблем ОТГ, напрацьовувати спільні пропозиції щодо розвитку мікрорегіонів та посилення фінансової спроможності ОТГ, поглиблювати співпрацю з депутатським корпусом обласної ради для захисту та представлення інтересів громад, сприяти участі ОТГ у конкурсах місцевого самоврядування. Водночас, з метою системної взаємодії, співпраці та консолідації усіх ОТГ було утворено Раду голів об’єднаних територіальних громад області при голові обласної ради.

Разом з цим у 2018 році проведено 9 обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, а ще запроваджено міжобласний конкурс ініціатив місцевих карпатських громад. В той же час Олександр Сич наголосив на розширенні міжрегіональної співпраці. Так, зокрема, було підписано відповідний меморандум між Івано-Франківською та Кіровоградською обласними радами.

Голова обласної ради також інформував депутатський корпус про зроблену виконавчим апаратом роботу в частині належного відзначення 100-річчя проголошення ЗУНР та окреслив діяльність відділів виконавчого апарату, які були створені упродовж останніх років.

"На мою думку, нашими першочерговими завданнями на наступний рік мають стати зважений та конструктивний підхід до процесів реформування основних галузей суспільного життя, поглиблення співпраці депутатського корпусу обласної ради з ОТГ, гідне відзначення на території області 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки і 75-річчя Організації Українських Націоналістів, забезпечення стабільної суспільно-економічної ситуації під час виборів Президента України та Верховної Ради України", - наголосив Олександр Сич. 

Нагадаємо, депутати обласної ради сьомого демократичного скликання набули своїх повноважень під час першого сесійного засідання, яке відбулося 7 грудня 2015 року. Тоді ж більшістю голосів Олександра Сича було обрано головою обласної ради.