Головний дорожник Прикарпаття розповів, де є проблеми з ремонтом шляхів


Сьогодні, 27 липня керівник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак провів прес-конференцію для ЗМІ, присвячену ремонту доріг в області за перше півріччя 2017 року.

Зокрема, посадовець розповів, скільки вже вдалось виконати із запланованого та назвав найбільш проблемні об’єкти.

«Дорога Р-62 «Криворівня – Чернівці» у Верховинському районі є проблемним об’єктом, бо там ще не почали роботи. А це єдиний об’єкт капітального ремонту. Це незавершений ремонт, що був  розпочатий десь на початку 2012 року, а потім був призупинений. Ми пішли по старому проекту і тільки зробили коректування та додаткову експертизу. Але він не дуже відповідає сучасним вимогам, тому змушені робити деякі коректування та переробляти проект», - пояснив Василь Буджак.

Також очільник САД в області назвав дороги, які заплановано відремонтувати до кінця  року. Основний об’єкт на 2017 – дорога Н-09 Мукачево – Львів на ділянці від межі із Закарпаттям до Франківська через Яремче, Надвірну та Богородчани.

"Ремонт вже розпочали – постелили нижній шар від Надвірної до межі із Закарпаттям. Це була найгірша ділянка. Тепер, якщо буде додаткове фінансування будемо рухатись в бік Богородчан. Впевнений, що цьогоріч ми її завершимо», - зазначив чиновник.

За словами Буджака, також у  2017 планують завершити дорогу з Франківська до Львова.

«Там є чотири ділянки, які ще не зроблені. Сподіваємось завершити, там невеликий об’єм робіт. Виконується ремонт дороги Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський. Там вже третій рік йдуть роботи, два роки ми мали проблеми з виконанням у Ворохті, але вже це вирішили – нижній шар постелили і є добра дорога. Далі йдемо на Верховину. Гірша ситуація від Кривопільського перевалу до Верховини. Ця ділянка дороги в роботі з 2015 року і, на жаль, ціни помінялись, і підрядна організація «ШляхБудЛім» напевне не зможе виконати роботи за старою ціною. Тоді нам доведеться розривати з нею договір та оголошувати новий тендер», - зауважує Василь Буджак.

До теми: Цьогоріч на Прикарпатті вже відремонтували доріг на 400 мільйонів гривень