Головний лікар ЦМКЛ: Інфаркт міокарду помолодшав. Ціна лікування 7-8 тисяч гривень


Серед захворювань сучасності найбільше трапляється інфаркт міокарду. До того ж хвороба за останні декілька років значно «помолодшала», нею хворіють чоловіки та жінки віком від 25 років.

Про це на оперативній нараді у міськвиконкомі зазначив головний лікар ЦМКЛ Тарас Масляк, повідомляє кореспонедент "Бліц-Інфо".

За його словами, основними причинами інфаркту міокарду – забрудненість судин організму, холестеринові бляшки та тромб. За останній рік тенденція лікування захворювання покращилась завдяки спеціальному обладнанню – ангіографу.

«2 роки тому ми спільними силами з владою, благодійниками та коштами лікарні закупили ангіограф за 22 мільйони гривень. Якщо минулого року ми провели 240 стентувань, то за ці півроку вже 260, з  яких - 50% людей з інфарктом міокарду, що допомогло зберегти життя людей», - зазначив пан Масляк.

Використання новітніх технологій у лікуванні цього захворювання є дороговартісними, але ефективнішими за використанням медикаментів.

Зокрема, за словами Тараса Масляка, вартість процедури та операції в загальному обходиться у 7-8 тисяч гривень, а все через дороговартісну апаратуру.