Головний медик Франківська: Досі немає затвердженої декларації між лікарем і пацієнтом


Наразі в системі "Medics" зареєстровано 54 тисячі пацієнтів. У цю систему включені всі поліклініки міста та дитяча лікарня.

Про це сьогодні, 20 лютого на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомила начальник управління охорони здоров’я Марія Бойко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Чиновниця розповіла, що на сайті є як позитивні так і негативні відгуки про лікарів та обслуговування.

«Розраховано так, що на обслуговування пацієнта відводиться 15 хвилин. Відтак здоровий пацієнт має чотири рази на рік прийти на прийом до лікаря, тож у підсумку виходить, що лікар має мати 2000 пацієнтів. У сільській місцевості ця цифра може бути більшою», - зауважила Бойко.

Вона розповіла, що досі немає зразка чіткої декларації, які мають підписувати лікар з пацієнтом.

«Нещодавно на сайті МОЗу зявився зразок декларації, однак його нігде не можна скачати, оскільки він є не затвердженим»,- зазначила вона.

За словами Бойко згідно з нововведеннями, зараз у кожного лікаря має бути комп’ютер.

«Ми розраховували, що має бути один принтер на два кабінети, адже треба видрукувати декларацію, окрім того ми зараз почали практикувати видачу електронних рецептів на інсулін, а його також треба видруковувати», - каже Бойко.

На це міський голова зазначив, що з міського бюджету більшу допомогу надаватимуть медикам, щоб купити компютери та принтери, а не правоохоронцям.