Головний надзвичайник розповів, чи Івано-Франківськ готовий до катастроф


Очільник управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів прозвітував за рік роботи.

Зокрема Ігор Влізло розповів наскільки місто готове до надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"На складі матеріального резерву є в наявності матеріальних цінностей на понад 60 позицій: човен, генератор, лопати, спецформа, бензопили, міні-електростанції, обігрівачі, мішки та багато іншого. Наприклад, коли була загроза прориву дамби, ми використали частину мішків з резерву і укріпили її", - каже.

Ткож, за словами Влізла управлінням постійно приділяється увага щодо забезпечення  оповіщення керівного складу і населення міста про можливу загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій.

"Ми співпрацюємо із обласним управлінням з питань цивільного захисту щодо залучення до оповіщення можливостей вуличного радіо. Залучено 15 міських зупинок до передачі повідомлень при виникненні надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру. Також ми розмістили по всьому містку гучномовці та сирени. Тож в разі надзвичайної ситуації зможемо оперативно оповістити людей як діяти і куди йти", - запевнив Влізло.