Головний прокурор Франківщини пояснив, звідки у дружини гроші на квартиру і машини


Сьогодні, 25 липня в обласній прокуратурі відбулась прес-конференція по підсумках роботи прокуратури у першому півріччі.

Зокрема, головний прокурор Івано-Франківщини Олександр Стратюк прокоментував купівлю його дружиною квартири в Івано-Франківську та двох позашляховиків, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Нагадаємо, минулого тижня журналісти  "Наші гроші з Денисом Бігусом", показали, що на змагання з міні-футболу за Кубок Генерального прокурора України Олександр Стратюк приїхав на "Linkoln Navigator". Автівку придбали на початку 2018 року і записали на дружину прокурора. Крім Lincoln, цього року вона стала власницею трикімнатної квартири в новобудові Івано-Франківська і "Toyota Land Cruiser". А заробила за весь 2017 рік – менше однієї мінімальної зарплати – 3200 гривень.

За словами Стратюка, перед виходом програми до обласної прокуратури надійшов журналістський запит про покупки дружини.

«У відповіді на запит я все роз’яснив. Однак думаю, працівники «Наших грошей» не знають, що таке журналістка етика і додали фразу про те, що моя дружина заробила за рік тільки 3200 гривень», - розповів прокурор.

Стратюк пояснює, що у декларації було вказано 2,5 мільйони гривень з яких на покупки витратили тільки 1,5 мільйона.

«Або ніхто не відкривав мою декларацію, або захотілось жарених новин», - вважає Стратюк.

Велику кількість заощаджень головний прокурор Прикарпаття пояснив тим, що його дружина більше 17 років пропрацювала приватним нотаріусом. А на той час вони заробляли чи не найбільше грошей.

«Колись писали, що я безхатченко, от вирішили купити квартиру, аби не бути ним», - прокоментував Стратюк.