Городенківські аграрії нарікають, що Укрзалізниця зриває їм міжнародні контракти


Сьогодні, 6 лютого відбулося засідання комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин.

Серед іншого депутати розглянули звернення ради сільськогосподарських товаровиробників Прикарпаття щодо незадовільної роботи Укрзалізниці.

Як йдеться у зверненні, за четвертий квартал 2018 року АТ «Укрзалізниця» надала під завантаження лише 77 вагонів-зерновозів по залізничній станції «Городенка-завод», що становило 7% від потреби. Також аграрії наголошують, що по інших станціях ситуація ще гірша.

«Не зважаючи на тісну співпрацю з міжнародними зернотрейдерами, через недотримання термінів, вони відмовляються від закупівлі сільськогосподарськох продукції, що тягне за собою порушення укладених міжнародних контактів»,- йдеться у зверненні.

Окрім того аграрії наголошують, що через те, що вони не продали зерно, не мають коштів на купівлю техніки, добрив, насіння та запчастин для початку польових робіт.

Члени комісії заслухали начальника транспорту і звязку департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Юрія Труханівського, щодо ситуації, яка склалася.

«На Прикарпатті є 25 вантажних станцій. Були клопотання до нас від Львівської залізниці просили обмежити роботу станцій в деяких районах, але Городенківського району вони не стосувалися. В січні було звернення від спілки, щодо проблеми з забезпеченням зерновозів. Втім хочу зауважити, що обсяги перевезень зараз зростають. Тому ОДА не буде погоджувати необгрунтоване закриття вантажних станцій на залізниці в жодному районі» - запевнив чиновник.

У свою чергу очільник Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень Ярослав Лучко наголосив, що на Франківщині планувалося  закрити 9 таких станцій.

«Я буду робити все, що від мене залежить, щоб станції працювали. Ми розглянули питання Городенки, але на жаль це не в нашій компетенції. Зерновоз приїздить з Києва з конкретними документами для якої фірми і що має перевозити. Дійсно Городенка і Рогатин опинились в ситуації, коли зерно виростили, а не можуть відправити. Проблеми залізниці з недостачею зерновозів не повинні лягати на плечі аграріїв, які виростили зерно», - переконаний Лучко.

Водночас заступник начальника служби перевезень "Львівської залізниці" Леонід Недзвецький пояснив, що вони не згодні з рішеннями «Укрзалізниці», але до їх думки не дослухаються.

"Львівська залізниця не розподіляє вагони. Все, що «Укрзалізниця» нам виділить ми використаємо. Головне, щоб нас почули у Києві», - каже представник Львівської залізниці.

Втім, як виявилося прикарпатські аграрії не тільки не можуть вивезти зерно, але й продають його значно дешевше. Різниця в ціні на зерно з Прикарпаття і центральних чи східних областей становить тисячу гривень на тонні зернобобових.

«Якщо порахувати цьогорічний врожай, то виходить 800 мільйонів ми втрачаємо по відношенню до центральних і східних областей. Окрім того втрачається 134 мільйони ПДВ доходів до державного бюджету», - зауважив заступник голови комісії Богдан  Тимофійчук.

За підсумками комісії вирішили роботу відповідного підрозділу АТ «Укрзалізниці» на території області визнати не задовільною. Також комісія рекомендувала напрацювати проект звернення обласної ради до прем’єра і голови ВР, щодо цієї ситуації.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!