Готовність прикарпатських доріг до зими перевірить Укравтодор


З 1 по 20 жовтня фахівці регіональних служб автомобільних доріг та облавтодорів проведуть осінній комісійний огляд автомобільних доріг України.

Відповідно до спільної службовою телеграмою Державного агентства автомобільних доріг України та Департаменту державної автомобільної інспекції України, в ході огляду експертні комісії оцінять стан покриття проїзної частини, узбіч, тротуарів, технічних засобів організації дорожнього руху, автопавільйонів та забезпечення видимості на дорогах, як державного, так та місцевого значення, - повідомляє Стик.

Крім того, фахівці перевірять готовність виробничих підрозділів до утримання доріг у зимовий період та їх готовність до надзвичайних ситуацій у разі різкого погіршення погодних умов.

Особливу увагу фахівці приділять аварійно-небезпечним ділянкам доріг, місцям концентрації ДТП, відновленню зовнішнього освітлення, а також належного утримання смуги відведення та придорожніх територій. Виявлені недоліки в утриманні доріг будуть зафіксовані в спеціальних актах огляду, де також будуть вказані комплекс необхідних заходів і терміни їх ліквідації.