Громадська рада при Івано-Франківській ОДА заслухала програми та проголосувала за ротацію кадрів


Сьогодні відбулось чергове засідання Громадської ради при Івано-Франківській облдержадміністрації.

Засідання на чолі з головою Громадської ради, головою обласного товариства Червоного хреста Валерієм Старченко розглянули п’ять питань, - повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Директор молодіжно-громадського центру «Еталон» Мар’яна Озорович доповіла про зміни, що були внесені в обласну комплексну програму «Молодь Прикарпаття» .

«Ми постарались максимально залучити громадськість до оновлення програми. Програма успішно діяла в області, та чимало заходів себе вичерпали. Тому запропонували багато комплексних змін, які були підтримані 23 сесією облради. І на наступній сесії, 15 листопада, ми виносимо вже оновлену концепцію програми», - зауважила Озорович.

Зокрема, за словами пані Озорович, були внесені зміни до оновленої стратегії розвитку державної молодіжної політики на 2015-2020 роки. Загалом у стратегії було залишено напрямки, але відкореговано їх на інтереси молоді – створення сприятливих та рівних умов для сільської молоді, для громадської активності, інтелектуального самовдосконалення молоді, покращення умов життя для людей, що потребують особливого піклування, допомога з першим місцем роботи для молоді та інше.

Голова комітету з питань соціального захисту постраждалих від аварії на ЧАЕС Надія Кайдаш доповіла про внесення змін до комплексної програми соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2014-2015 рік.

Крім того, засідання заслухало доповідь голови благодійного фонду «Станіславівський благодійний конгрес»  Ярослава Ободянського щодо реалізації в області національного проекту під патронатом Президента України В.Ф. Януковича «Відкритий світ» - створення інформаційно-комунікаційної освітньої мережі національного рівня на базі технологій радіозв’язку четвертого покоління (4G).

«Проект  має на меті виведення української освіти на новий світовий рівень завдяки впровадженню сучасних інформаційних технологій та усунення освітньої нерівності через встановлення у всіх школах країни Інтернету. Адже він за доступом інформації зрівняв далекі віддалені райони з столицею. І це прогрес. А також проект має на меті подолати соціальну нерівність щодо освіти в селах», - зауважив Ярослав Ободянський.

За словами пана Обоняського проект почав діяти з 2010 року, а завершиться до 2015. На сьогодні він на другому етапі  - проведення конкурсу з відбору шкіл-учасників, котрі перші отримають інтерактивні дошки, планшети та інші сучасні технологічні новинки. Скільки потрібно коштів на втілення проекту, а головне, хто саме їх виділить поки що невідомо.

Також під час засідання рада проголосувала за ротацію кадрів у її структурі. Валерій Старченко повідомив, що двоє голів комісій ради пішли працювати на держслужбу і відповідно не мають права залишатись на такій посаді.  Відповідно свого членства позбулись Мар’яна Озорович та Катерина Говера.

Замість пані Озорович головою комітету молодіжної політики стала Леся Аронець. А місце пані Говери після недовгих дебатів залишили вакантним.