Громадська рада вважає, що новий міст на Пасічну треба будувати на чотири смуги


Сьогодні, 16 травня, в Івано-Франківську громадська рада дискутувала на тему: «Будівництво нового моста через Бистрицю Солотвинську та його подальша експлуатація».

Обговорювали контроль за використанням коштів на ремонт доріг, а також зведення нового моста через Бистрицю Солотвинську, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Раніше громадська рада писала листи та звернення до міського голови Руслана Марцінківа, до голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука та до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо будівництва моста та його недоліків. Зокрема, у листі до міської ради йдеться, що до конструкції мосту зауважень немає, але дивує ширина його проїжджої частини. Тому члени ради пропонують збільшити смуги до 14 метрів. Оскільки таке збільшення потребує додаткових витрат, то до фінансування будівництва пропонують долучитись і області, і державі.

Голова громададської ради Михайло Панчишин розповів, що міст передбачений на дві зустрічні смуги, але цього мало. А по обидва боки дороги буде 3-метровий пішохідний перехід та 2-метрова велодоріжка.

"Такий міст можна будувати для районних центрів, але не для Франківська, де щодня проїжджає кілька тисяч машинДуже багато місця виділяють для велосипедних доріжок, на відміну від основної проїжджої частини. Нехай там вдень проїде сотня велосипедистів. Але ж машин проїде кілька тисяч", - впевнений Панчишин.

Він зазначає, що наразі фінансування передбачено лише на дві полоси, проте в переспективі, якщо підключиться держава, обласна рада та місто, можна буде добувати ще дві. 

Натомість заступник міського голова Микола Вітенко зауважує, що міст на чотири полоси вдвічі дорожчий, а бюджет міста не безмежний.

Заступник начальника служби автомобільних доріг в області Любомир Семанів розповідає, що запроектовані розв'язки ще не погоджені. Тож це є суттєвою проблемою.

Дискусію підсумував Михайло Панчишин, сказавши, що громадська рада підтримує Марцінківа у тому, що він почав будівництво моста.

"Але давайте допоможемо йому побудувати міст такий, який би задовольняв громаду міста й області», - додає голова.

Водночас, Вітенко зауважив, що після будівництва локального моста заплановано капітально відремонтувати старий міст через Бистрицю Солотвинську.