Громадські активісти із Донецької області відвідали Івано-Франківськ


Із невеликого міста Новогродівка Донецької області вони завітали на Прикарпаття. Аби побачити, як живуть і працюють співвітчизники. По інший бік Дніпра.

З такою метою активісти «Платформи ініціатив МУВ» упродовж двох років подорожують містами України. До Івано-Франківська приїхали з особливими очікуваннями. Кажуть, наслухані про місцеві проекти та громадські організації, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Олександр – депутат Новогродівської міськради. За сумісництвом – волонтер. Підтримує потенціал молодих спортсменів-кросфітерів та воркаутерів. Подорожуючи містами України, каже, шукає нові ідеї. Для продовження справи. Та ці поїздки, зізнається активіст, принесли йому й розуміння іншого. Як громадяни однієї держави можуть жити у різних світах.

Для 10-класника Романа це перша поїздка у складі громадської організації. За шкільною партою юнак засиджуватися не звик. У рідному місті веде активне громадське життя. Адже вважає, будувати країну може кожен. На своєму місці.

Далі новогродівські активісти планують відвідати Калуш. Місто-партнера, з яким мають давно напрацьовані зв’язки. А наприкінці тижня повернуться додому. Із новим багажем ідей.