Громадські обговорення "Тарифи за паркування"


25 жовтня о 9:00 в Івано-Франківську проведуть громадські обговорення "Тарифи за паркування"

Проектом рішення пропонується внести зміни до пункту 1 рішення виконавчого комітету міської ради від 07.03.2018р. № 258 «Про тарифи на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів», а саме слова «(крім першої та третьої паркувальної зони)» вилучити. 
Тобто у разі прийняття рішення у всіх зонах паркування в місті тариф за паркування одного транспортного засобу на майданчиках для платного паркування становитиме 9 грн, абонемент на один день 56 грн та абонемент на один місяць 1030 грн.

Як зазначає розробник в обґрунтуванні, «Основною причиною цього є зростання кількості автомобілів, в результаті чого паркування автомобілів у місті Івано-Франківську набуло стихійного характеру. - рішення Кабінету Міністрів України, що внесли зміни в правила паркування, які зобов’язують операторів паркування встановлювати паркомати на майданчиках для паркування (паркувальних зонах). Ця обставина призвела до скасування плати за паркування на багатьох майданчиках, що в свою чергу призвело до збільшення використання автомобілів і стихійного паркування на вулицях. Загромадження вулиць пішохідних та зелених зон припаркованими автомобілями приносить місту великі прямі й непрямі збитки. Прямі збитки зумовлені збоями в роботі громадського транспорту, руйнуванням зелених зон, елементів дорожньої інфраструктури, покриття пішохідних зон, яке не розраховане на вагу автомобіля».

Текст проекту рішення - http://www.mvk.if.ua/uploads/files/48539.pdf
Рішення, до я кого вносяться зміни - http://www.namvk.if.ua/dt/218989/