“Гроші, метри, два авта” - нова гра про статки посадовців


Сайт Texty.org.ua придумав унікальну гру на базі проекту декларацій українських чиновників.

Гра отримала назву "Гроші, метри, два авта", і в ній пропонують вгадати місячну зарплатню чиновника за його статками, пише Znaj.ua.

На сайті зможуть пограти всі бажаючі. Вам покажуть нерухомість, автомобілі, статки чиновників, а ви спробуєте вгадати, скільки все це добро коштує.

Приміром, ви розпочинаєте гру, а вам пропонують вгадати зарплатню члена національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації. Тиснемо "дізнатись", тоді вам дають вихідні дані про статки чиновника.

Наприклад, нерухомість: особиста власність: 168.0 м² квартири та 650.0 м² будинку, власність сім'ї: 211.0 м² квартири та 650.0 м² будинку, машини: особиста власність: Audi A7, приблизна ціна: 575 тис. грн., власність сім'ї: Lexus RX 350, приблизна ціна: 729 тис. грн., депозити - належать сім'ї: 1100.0 грн.

Вам залишається по шкалі, яка розміщена внизу, вгадати зарплату чиновника. Якщо ви не вгадали, тоді сайт дає підказку - хто це може бути і яка в нього офіційна зарплата, відповідно до декларації, яку також можна переглянути на сайті.

У нашому випадку це − Мазур Віктор Олексійович, член національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації. Його місячна зарплата в 2014 році становила: 65776.0 грн. При сумарному щомісячному заробітку у 67976.0 грн , чиновник з родиною придбали у власність 1679.0 м² й авто на суму 1.3 млн грн.

Автори проекту прогнозують, що нова гра користуватиметься особливою популярність в українців.