Гройсман не пустив міністра-бодібілдера на турнір в Барселону


Наступної п'ятниці на позачерговому засіданні уряд збирається переглянути ціни на газ для населення, а міністр енергетики з Франківщини планував поїхати на змагання.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відмовився відпустити міністра енергетики Ігоря Насалика на змагання з бодібілдингу «Арнольд Класік Європа». Про це стало відомо закритій частині вчорашнього засідання уряду. За інформацією «Главкому», турнір має відбутися 28-30 вересня цього року в Барселоні.

Глава міністерства енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, який давно бере участь в таких змаганнях, зазначив, що не зможе бути присутнім на позачерговому засіданні уряду, яке Гройсман призначив на п'ятницю, 28 жовтня. На ньому члени Кабінету міністрів повинні розглянути питання ціноутворення на газ для населення.

У відповідь глава уряду зазначив, що не відпускає міністра, і той повинен з'явитися на «газове» засідання.

55-річний Ігор Насалик - не тільки політик, але і відомий спортсмен, переможець турнірів з пауерліфтингу та призер змагань з бодібілдингу. У 2013-му році, коли він був мером Калуша, чиновник увійшов до трійки кращих в категорії «ветерани» на змаганнях на Чемпіонаті України з фітнесу та бодібілдингу. А за чотири роки до того, на відкритому Чемпіонаті України з пауерліфтингу та жиму лежачи, який відбувся в Калуші, Насалик серед чотирьох учасників у віковій групі 46-49 років і вазі до 100 кг виграв змагання. Він показав результат 135 кг жиму лежачи.

«Арнольд Класік Європа» - традиційні комерційні змагання з бодібілдингу, пауерліфтингу та інших видів спорту для національних федерацій, що входять до Міжнародної федерації бодібілдингу. Змагання заснував всесвітньо відомий бодібілдер, актор і політик Арнольд Шварценеггер. Змагання проводяться в багатьох вікових та вагових категоріях, як серед любителів, так і серед професіоналів.