Гройсман пропонує закласти в держбюджет гроші на нянь для малечі


Прем'єр-міністр вважає, що в державі необхідно збільшити рівень народжуваності, а також підтримати тих батьків, які працюють, тому буде введено поняття "муніципальна няня".

Про це він сказав на засіданні уряду в середу, повідомляє Укрінформ.

"Треба підтримати матерів, які нещодавно народили дитину і хочуть вийти на роботу. У ці перші місяці та роки ми маємо підтримати маму, дати можливість їй або родині найняти няню для того, щоб доглядати дитину, а самій йти працювати. І тут ми також приймаємо важливе рішення спільно з органами місцевого самоврядування у тих пропорціях, як сьогодні зараховується податок на доходи фізичних осіб... Це буде справедливо і вводимо таке поняття, як муніципальна няня", - наголосив Прем'єр-міністр.

За його словами, вже у вересні в проекті державного бюджету на 2019 рік для цього буде передбачено відповідні кошти. "Коли наймають няню для догляду за дитиною, ми будемо вам компенсувати, на даний момент це приблизно 1,5 тисячі гривень щомісяця, щоб кожна дитина в Україні була доглянута", - запевнив глава уряду.

За його словами, потрібно робити все можливе задля зростання народжуваності в країні.

"Ми сформували ряд програм підтримки дітей та захисту їхніх прав, і сьогодні міністр юстиції про це скаже. Я думаю, що тими цифрами, які він сьогодні презентує, з точки зору підтримки одиноких матерів та дітей, від яких, так би мовити, відмовився батько, то ми будемо і надалі відновлювати справедливість", - сказав Гройсман.

Гройсман також закликав міністрів на засіданні затвердити державну соціальну програму „Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2021 року .