Гуцули Прикарпаття хочуть вивчати російську мову


Цього року п’ятикласники розпочнуть навчання за новим базовим державним стандартом. І одним із нововведень є вивчення другої іноземної мови. Одну іноземну вони почали вивчати з першого класу.

Як повідомила у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» начальник управління освіти та науки Івано-Франківської ОДА Зінаїда Болюк, яку саме іноземну мову обрати, школи вирішували самостійно.

«В більшості випадків заклади, що першу вивчали англійську, другу вибрали німецьку чи французьку. Або навпаки. Також в нас є кілька шкіл в Косівському районі, що обрали для вивчення другої іноземної в п’ятому класі російську мову. Пояснювали вони  це тим, що цю мову легко вчити», - зауважує Зінаїда Андріївна.

На думку головної освітянки Прикарпаття, вивчення двох іноземних мов для школярів буде доволі складним завдання.

«Введення другої іноземної мови за рахунок поділу годин, дасть не найкращий результат, бо ні одну з мов дитина не буде знати досконало. Хіба обдаровані діти, або за рахунок репетиторів. Тому зараз окремі батьки пішли шляхом найменшого опору та обрали російську, яку діти й так знають через телебачення», - вважає пані Болюк.