Гуманна традиція: гірськолижник із США врятував вже 93 собаки на двох Олімпіадах


Американський гірськолижник Гас Кенуорті має свою унікальну традицію – вже з другої зимової Олімпіади він привозить собі собак.

У 2014 році під час зимових Олімпійських ігор у Сочі Гас знайшов двох бродячих цуценят біля олімпійського села і забрав їх з собою до Америки, пише УП.Життя.

Цього року, на Олімпіаді в Південній Кореї, він теж вибрав собі нового домашнього улюбленця.

 Американський гірськолижник Гас Кенуорті має свою унікальну традицію

Гас, який є відкритим геєм, разом зі своїм партнером Меттом відвідали один з 17 000 собачих господарств у Південній Кореї.

 

"По всій країні 2,5 мільйони собак вирощують на їжу в таких умовах, які важко навіть уявити, – розповідає Кенуорті в своєму Instagram.

Так, існує аргумент, що собаки є частиною корейської культури. І, хоча особисто я не погоджуюсь з цим, однак згоден, що це не моє місце, щоб нав'язувати тут західні ідеали.

Проте спосіб, у який це відбувається, є абсолютно нелюдським… Ці собаки не відрізняються від тих, яких ми називаємо домашніми улюбленцями".

Гас разом зі своїм партнером Меттом відвідав одне з собачих господарств у Південній Кореї

Разом із активістами Міжнародного гуманітарного товариства гірськолижник добився того, щоб 90 собак з ферми, яку він відвідав, вивезли до Сполучених Штатів та Канади для усиновлення.

Собі ж він цього разу взяв цуценятко, якого кликатиме Beemo.

"Щойно вона отримає всі щеплення, а це займе кілька тижнів, вона житиме зі мною. Я не можу дочекатися, щоб дати їй найкраще життя!" – розповідає Гас.

У Південній Кореї понад 17 000 таких собачих господарств
 По всій країні 2,5 мільйони собак вирощують на їжу
 Спосіб, у який це відбувається, є абсолютно нелюдським
 Гас зі своїм партнером Меттом та новим членом родини