Гурт "Хамерман знищує віруси" хоче зняти фільм про скандальний виступ у Франківську


Гурт "Хамерман знищує віруси" планує відзняти документальний фільм про скандальний виступ на фестивалі "Porto Franko 2018" в Івано-Франківську.

Про це Albert Tsukrenko написав на своїй сторінці в мережі, пише Бліц-Інфо.

"Друзі, особливо музичні журналісти, питання. У Хамерман Знищує Віруси є намір на початку наступного року провести концерт, який фіналізував би нашу Івано-Франківську історію (оскільки вона закінчилася нарешті). Гадаю, це має бути більш-менш камерний формат. Костюмований (аякже!) концерт з зачитуванням фрагментів карної справи, матеріалів слідства та експертиз і демонстрацією на екрані доречних фото- та відеоматеріалів. Івент буде зніматися для документального фільму",- зазначає один із гурту.

Нагадаємо, у рамках фестивалю "Porto Franko" на одній із локацій виступив скандальний гурт "ХЗВ", що називає себе “найадекватнішим гуртом в Україні”, а свої концерти “сеансами масового лікування неврозів".  Як і зазвичай, музиканти були в провокативних костюмах, один із яких складався лише з панчохи на статевому органі. Слід зауважити, виступ "хамерманів" викликав шквал критики в мережі. Свою позицію в мережі прокоментував і голова міста Руслан Марцінків, доручивши освятити територію палацу Потоцьких.

Пізніше співорганізаторка фестивалю "Porto Franko" Ірина Блехова заявила, що організаторів викликають у поліцію через скандальний виступ "ХЗВ". Через звернення окремих осіб та громадських організацій правоохоронці зареєстрували кримінальне  провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку, вчинені групою осіб, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом,- караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років).

До теми: Гурт "Хамерман знищує віруси" прокоментував скандальний виступ на "Porto Franko"

Олександр Сич прокоментував скандал навколо оголених виступів на "Porto Franko

Глава Нацполіції каже, що справи за виступ оголених "ХЗВ" не буде