ХХІІ Міжнародний гуцульський фестиваль відбудеться у Наддвірнянському районі


В селищі Путила Чернівецької області відбулась Міжнародна науково-практична конференція, яка фактично дала старт початку ХХІ Міжнародного гуцульського фестивалю. До мальовничої гірської Путильщини завітали численні гості із-за кордону та офіційні делегації районів, зокрема Надвірнянського.

Спільно із керівниками владних структур, керівниками органів місцевого самоврядування, науковцями, представниками навчальних закладів, природознавцями, працівниками лісоохоронної та лісорозробної галузей  вирішуватимуть питання щодо забезпечення виконання Державної програми активізації розвитку  економіки на 2013-2014 роки в специфічних гірських  ландшафтно-кліматичних умовах Гуцульщини: стан, проблеми, шляхи розв`язання. Саме це питання закладено в основу тематики конференції.                                                                                                                  По завершенню пленарного засідання роботу конференції продовжено в чотирьох секціях, кожна з яких покликана вирішити питання в тій чи іншій галузі, а всі вони разом спрямовані на покращення життя гуцулів Гуцульського регіону.

У підсумку роботи секцій всі пропозиції та напрацювання будуть внесені в єдиний документ – рекомендації Міжнародної науково-практичної конференції. 

 В суботу 7 вересня на стадіоні «Карпати» відбулося урочисте відкриття ХХІ Міжнародного гуцульського фестивалю, в якому взяли участь чотири художні колективи Надвірнянського району. Під час закриття фестивалю, у неділю 8 вересня, естафету від господарів отримали  очільники Надвірнянського району – майбутнього господаря Гуцульського фестивалю, голова районної ради Василь Попович та перший заступник голови районної адміністрації Володимир Калічко.