Хода Гідності та концерт: Як столиця святкуватиме День Незалежності


У заході візьмуть участь президент, керівництво країни, військові.

У Києві святкування Дня Незалежності поточного року буде в новому форматі: замість традиційного параду в центрі міста відбудеться Хода Гідності. Про це на брифінгу у вівторок, 30 липня, заявив глава Офісу президента України Андрій Богдан, пише Сьогодні.

Він зазначив, що по Хрещатику пройдуть представники різних родів військ Збройних Сил України та ветерани антитерористичної операції на Донбасі зможуть приєднатися до представників своїх бригад. Також у ході візьмуть участь медики, спортсмени, вчителі, дипломати і волонтери. Крім того, в ході братиме участь керманич держави та інші представники керівництва.

Після заходу президент Володимир Зеленський звернеться до українців, а пізніше в столиці відбудеться грандіозний концерт, організацією якого займається один з найвідоміших українських режисерів.

За словами Богдана, Хода буде в європейському стилі і вона покликана покласти початок нової традиції вшанування тих, ким пишаються українці.

Нагадаємо, День Незалежності України щороку традиційно відзначається 24 серпня. У 2019 День Незалежності України випадає на вихідний день – суботу. Згідно з українським законодавством, якщо офіційні свята припадають на вихідні суботу або неділю, то наступний за ними понеділок також є вихідним днем. Тому українці отримують можливість відзначати головне свято країни три дні поспіль – з суботи, 24 серпня, до понеділка, 26 серпня включно. Крім того, передсвяткова п'ятниця, 23 серпня, буде скорочена на 1 годину.

Також відзначимо, що останні кілька років в центрі столиці на честь Дня Незалежності проходив масштабний парад.