«Хода за свободу»


У четвер, 18 жовтня, о 15:00 на Вічевому майдані відбудеться інформаційна акція «Хода за свободу».

Захід приурочений до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Акція спрямована на підняття рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить.

Організатори:

Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА

Департамент молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міської ради

Карітас Івано-Франківськ УГКЦ

 

Акція «Хода за свободу» не є протестом, це мовчазна і мирна хода, яка проходить на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві.

Маршрут ходи: Вічевий Майдан – вул. Галицька – площа Ринок – площа Міцкевича – вул. Назалежності – Вічевий Майдан

 

Програма заходу:

 

15:00 – 15:15 – відкриття інформаційної акції, вітальне слово організаторів

15:15 – 15:50 – хода згідно маршруту

15:50 – 16:00 – повернення на місце збору, завершення акції

 

Під час акції будуть діяти консультативні пункти, що інформуватимуть людей про проблему торгівлі людьми. Консультувати людей будуть представники Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області, Івано-Франківського обласного центру зайнятості, Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Управління державної міграційної служби в Івано-Франківській області, Департаменту соціальної політики Івано-Фраківської ОДА.

Кожен охочий отримає інформаційні буклети, тематичні браслети та флаєри з інформацією про торгівлю людьми та порадами, як уникнути подібних ситуацій.

Всесвітня щорічна акція „Walk for Freedom/Хода за свободу” пройде 18 жовтня у всіх областях України та 20 жовтня в м. Києві.