Хто боротиметься за можливість представляти Івано-Франківськ у парламенті


21 липня заплановані позачергові вибори до Верховної ради.

Деякі кандидати вже почали реєструватися в ЦВК та активно агітувати на округах, інші ще чекають слушного моменту, щоб заявити, що йдуть на вибори.

За джерелами Бліц-Інфо, на окрузі №83 (місто Івано-Франківськ без приміських сіл) планують висуватися вже як мінімум шість кандидатів. Треба зазначити, що кілька партій досі не назвали своїх кандидатів, тож очевидно, що список поповнюватиметься.

Уже оголосили про висування мажоритарників партії "Свобода",  "Голос", "Самопоміч" та "Європейська Солідарність".

Перший, хто вже встигнув зареєструвати свою кандидатуру в ЦВК на цьому окрузі, став діючий депутат Івано-Франківської міської ради Іван Гарасимко.

Кандидат є висуванцем від політичної партії “Об’єднання “САМОПОМІЧ”. Гарасимко працює заступником директора, ТОВ “Західні Енерго Технології”.

Наступною кандидаткою від партій є представниця від ВО «Свобода», секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук.

Кандидатка двічі була обрана депутатом Івано-Франківської міської ради по мажоритарці. Є членом Молодіжної організації Станиця Івано-Франківськ Пласту НСОУ та Української жіночої демократичної мережі.

Від партії Європейська солідарність» по 83 окрузі спробує свої сили юрист Олексій Петечел.

Кандидат є викладачем Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, працює юристом, надаючи послуги у сфері права. Також Петечел входить до складу виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

У свою чергу партія «Голос» висунула своєю кандидаткою заслужену артистку України, співачку, актрису Івано-Франківського облмуздрамтеатру Галину Баранкевич. Варто зауважити, що до цього часу Баранкевич не мала стосунку до політики.

Також позмагається за депутатський мандат і діючий нардеп від цього округу Олександр Шевченко.

Нагадаємо, Шевченка вже двічі обирали до Верховної Ради як мажоритарника на окрузі №83, востаннє він висувався від БПП. Також він брав участь у президентських виборах від партії “УКРОП“. У 2010 році був обраний депутатом Івано-Франківської обласної ради від Нашої України. У 2015 році балотувався на посаду Івано-Франківського міського голови та до міської ради від УКРОПу, втім вибори програв.  Також двічі програв вибори до парламенту як самовисуванець. Окрім того, нардеп є фігурантом кількох антикорупційних розслідувань від Руху Чесно.

Від партії президента України "Слуга народу" може спробувати пройти до Верховної Ради Олександр Богачов.

Кандидат є юристом і близьким другом Івана Мельника, керівника "МЕЛЬНИК ГРУП ДЕВЕЛОПМЕНТ". Нагадаємо, минулого тижня інший кандидат від округу Олександр Шевченко заявив, що його хотіли змусити знятися з виборів на користь Богачова. Йдеться про інцидент коли нардепа облили фекаліями.

До теми: Вибори 2019: Хто з прикарпатців балотуватиметься до парламенту в 84 окрузі

Хто хоче потрапити до Верховної ради від Долини (86 округ)? Список кандидатів

Від бізнесмена до мера: Хто хоче потрапити до парламенту від Надвірної (округ 87)

Хто з прикарпатців хоче потрапити до парламенту від Коломиї (88 округ)

Мажоритарка у 89 окрузі: Хто збирається у Верховну Раду від Снятинщини?

Боротьба за крісло нардепа від Калущини: Хто балотуватиметься у 85 окрузі

Хто від націоналістів буде йти до парламенту на мажоритарних округах Прикарпаття

Націоналісти йдуть у парламент за списком «Свободи». Серед них - багато прикарпатців

Ексрегіонал з Прикарпаття увійшов до партії "Слуга народу"

Стало відомо, хто представлятиме "Самопоміч" на мажоритарних округах Прикарпаття