Хто з прикарпатців може позбутись посади міністра?


Народні депутати періодично намагаються звільнити когось із членів Кабміну. Загалом, проти 10 міністрів до Верховної Ради подано проекти постанов щодо звільнення з посади.

Сьогодні ми пропонуємо подивитись, кого з урядовців намагались звільнити нардепи і чим це закінчилось, пише Слово і діло.

Останнім, кого намагались усунути з посади парламентарі, став міністр соціальної політики Андрій Рева. 

Наразі після висновку комітетів очікують на розгляд у парламенті проекти постанов на звільнення в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супун (з квітня 2018 року), ще один проект постанови на звільнення Реви, який внесли ще в квітні 2017 року й тільки зараз погодив комітет, а також проект постанови на усунення з посади віце-прем'єр-міністра України Кириленка (внесений у 2015 році й погоджений комітетом у 2016-му).Найчастіше нардепи намагалися звільнити Авакова, Супрун, Реву та Петренка. Найактивніше щодо усунення міністрів з посад виступає депутат Каплін.

Ще 9 проектів постанов на звільнення урядовців очікують погодження в профільних комітетах. У липні після скандалу, що виник навколо заступника міністра охорони здоров’я Лінчевського, який мав необережність неточно висловитися щодо перспектив лікування онкохворих, група депутатів подала проект постанови щодо звільнення Супрун та Лінчевського. Свою вимогу депутати пояснили тим, що МОЗ не закупив вчасно та в достатній кількості ліки для «Охматдиту», зокрема й онкопрепарати, а також провалив держзакупівлю вакцин та інших медпрепаратів.

З 2017 року очікують на розгляд у комітетах Ради проекти постанов на звільнення Насалика, Авакова, Гриневич і Черниша.

Уже понад два роки не можуть розглянути профільні комітети парламенту проекти постанов нардепів про усунення з посад Нищука, Петренка та Розенка.

Найчастіше нардепи намагалися звільнити Авакова, Супрун, Реву та Петренка. Найактивніше щодо усунення міністрів з посад виступає депутат Каплін.