Ігор Зварич: «Угода про асоціацію покликана забезпечити якісно новий, поглиблений формат відносин між Україною та ЄС»


16 жовтня 2013 року директор департаменту економіки-заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич взяв участь у круглому столі на обласному телебаченні «РАІ» на тему підписання угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Учасники заходу проаналізували сам документ Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, розповіли про плюси  цієї Угоди тощо.

Наголошувалося на основних кроках, які здійснює Президент України Віктор Янукович, для її підписання.

«Угода про асоціацію покликана забезпечити якісно новий, поглиблений формат відносин між Україною та ЄС, - зауважив І.Зварич. - Вона стане унікальним двостороннім документом, який виходитиме далеко за рамки подібних угод, укладених ЄС свого часу з країнами Центральної та Східної Європи. Угода не лише закладе якісно нову правову основу для подальших взаємин між Україною та ЄС, але й слугуватиме стратегічним орієнтиром для проведення системних соціально-економічних реформ в Україні, широкомасштабної адаптації законодавства України до норм і правил ЄС».

На думку учасників круглого столу з укладенням Угоди відносини між Україною та ЄС будуть переведені на новий рівень – від партнерства і співробітництва до політичної асоціації та економічної інтеграції. Важливим елементом Угоди є положення про створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Україна розглядає Угоду про асоціацію як важливий крок на шляху наближення в перспективі до наступного етапу – підготовки до вступу в ЄС.

Угода про асоціацію налічує понад тисячу сторінок, а за своєю структурою складається з преамбули, семи частин, 43 додатків та 3 протоколів.