Інциденти, які траплялися в борделях старого Станиславова


У січні 1901 р. в міській пресі з’явилася замітка, у якій ішлося про безпеку… повій. Виявилося, що це дуже небезпечна професія, адже з «дівами ночі» часто траплялися різноманітні інциденти.

Автор замітки зазначав, що нещодавно драгун сильно побив працівницю борделю на Зосиній Волі (тепер вул. Коновальця). Іншу повію п’яний військовий вдарив шаблею по голові так, що вона загинула, пише Західний кур'єр

В 1909 р. на цій вулиці стався скандал у публічному домі. Водій фіакра Мендель Гальперн привіз під ранок гостя до «салону» Троппа на Зосиній Волі. Йому набридло чекати під борделем, і він виважив двері, хоча йому активно протидіяли двоє офіцерів з другого полку драгунів, які перебували всередині будинку. Один з офіцерів виштовхав нахабного візника за двері. Той пригрозив, що донесе до військової комендатури, після чого офіцер як відшкодування за образу запропонував йому 5 корон. Але Гальперн вирішив використати ситуацію максимально й зажадав аж 100 корон. Офіцер не погодився,  роздратований візник поїхав геть.

Пізніше у товаристві своїх колег він напав на тих двох офіцерів, коли вони виходили з кав’ярні «Едісон». Один з офіцерів, обороняючись, сильно поранив Гальперна шаблею у руку.

Преса зверталася до військових властей, щоб вони обмежили право солдатів носити зброю під час відпочинку, адже в нетверезому стані вони могли бути небезпечними для цивільних громадян.