Індекс виробництва промислової продукції на Прикарпатті цьогоріч впав


Індекс виробництва промислової продукції на Прикарпатті склав у першому півріччі цього року 92,1%. Про це вчора, в ході засідання колегії Івано-Франківської ОДА розповів директор департаменту економіки облдержадміністрації Володимир Попович.

Зі слів чиновника, вказана цифра є дещо меншою, ніж за аналогічний період минулого року. Пан Попович пояснює це призупиненням роботи таких гігантів, як ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття» та ТОВ «Карпатнафтохім». Зокрема, через зупинку останнього в області було реалізовано продукції на 2,8 мільярдів гривень менше, ніж за перше півріччя минулого року.

Разом з тим, як стверджує пан Попович, не все так погано. «Тобто цифра говорить, - зазначив він, - ми говорили про диверсифікацію (виробництва – ред.), таким чином ми десь без «Карпатнафтохіма» та «Нафтохіміка Прикарпаття» десь 1 мільярд 200 мільйонів ми додали в першому півріччі», пише БРІЗ.

Крім того, як повідомив на тому ж засіданні заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Зварич, з травня місяця цього року, відповідно до укладеного між Кабінетом Міністрів України та ВАТ «Лукойл» меморандуму про порозуміння, розпочався процес розконсервації виробництв ТОВ «Карпатнафтохім». Відновлення роботи підприємства заплановано на серпень цього року. В разі, якщо все піде, як планується, індекс виробництва промислової продукції, зі слів Володимира Поповича, складе за результатами 9 місяців цього року 98%.