Іноземним інвесторам розповіли, як працює франківська котельня на щепі


Сьогодні, 18 грудня в Івано-Франківську відбулась прес-конференція з презентації проекту модернізації котелень міста, на прикладі котельні на Тролейбусній.

Міський голова зауважив, що відкриття модернізованої котельні на Тролейбусній є важливим кроком для міста та дає змогу круглорічно забезпечити мешканців мікрорайону гарячою водою.

За його словами, у планах зараз побудувати таку саму котельню на Сухомлинського. Вона повинна буде обслуговувати мікрорайон БАМ.

Представник посольства Норвегії Генрік Вітфельдт зауважив, що для Швеції підтримка реформ з енергоефективності є дуже важливою.

«В Івано-Франківську це перший проект реалізований нами, він почався ще вісім років назад. Частину закладів з нього ми мали нагоду відкрити весною. Загалом в останні роки Швеція надала Україні майже 30 мільйонів євро», - зазначив Генрік Вітфельдт.

Він зауважив, що має бути стабільність компаній, які надають теплопостачання.

Керівник ДМП "Теплокомуненерго" Василь Рущак розповів, що до модеринізації у котельні стояли чотири газові котли. Зараз же встановили два котли на щепі, її родрібнюють на території котельні. Також відбулась заміна насосного обладнання, а на газових котлах встоновили утизізатори. У рамках проекту також додатково поставили дереводробильну машину.

За словами Рущака, завдяки встановлення котельні на щепі у рік буде економія близько чотирьох мільйонів гривень на оплаті за газ.

До теми: На Тролейбусній після модернізації запустили котельню на щепі