Інспектор. Міста: Остапчук побуває вдома у мера Калуша та переслідуватиме злочинця


Сьогодні, 4 грудня о «21:45» телеканал «1+1» покаже новий випуск «Інспектор. Міста», в якому Володимир Остапчук перевірить Калуш.

У 2011-му році аналітичний центр «Universitas» визначав добробут міст та перспективу прожити у них щасливі життя. Проаналізувавши рівень розвитку соціальної інфраструктури, інвестиції, капітал, рівень дитячої смертності та інші критерії, аналітики визнали Калуш найкращим маленьким містом за якістю життя, але вже за декілька років населений пункт спустився на 43 місце. Ведучий вирішив дізнатись,  що саме так негативно вплинуло на якість життя у місті.

Мешканці Калуша скаржаться на мотоциклістів, які не просто заважають вночі спати, а й забирають життя людей. Обурюються й місцеві байкери, адже вони мають статут, відповідно до якого не можуть порушувати правила дорожнього руху. Але люди не бачать різниці між мотоциклістами  й байкерами, а тому скаржаться на всіх.

Володимир Остапчук сів на байк і переслідував чоловіка на мотоциклі, який порушив правила руху. Йому вдалося сфотографувати номери мотоцикліста й передати їх до поліції. В ході розслідування стало відомо, що байкер Остапчук викрив не просто порушника, а злочинця. Що накоїв мотоцикліст, дивіться у новому випуску «Інспектор. Міста» на «1+1». 

На жаль, мотоциклісти ― не єдина проблема Калуша. Отримавши відгуки містян та інформацію від агентів проекту, Володимир вирушив далі інспектувати місто.

Ведучий перевірив піцерію, в якій декілька років тому сталось масове отруєння людей, і лікарню, працівників якої звинувачують у халатності. Також інспектор завітав до спортивно-оздоровчого комплексу і знайшов унікальний спортивно-патріотичний дитячий табір. Мер Калуша розповів Володимиру, що мешкає у квартирі площею 16 квадратних метрів. Ведучий завітав за вказаною адресою і дізнався, чи правду каже очільник міста.