Інтернет не лікує: Лікарі закликають прикарпатців не нехтувати здоров’ям дітей


Сьогодні, 28 лютого, в Івано-Франківську відбулась пресконференція до Всесвітнього дня імунітету, який відзначається щорічно 1 березня.

Експерт з епідеміології департаменту охорони здоров’я ОДА Євгенія Чурпіта зазначила, що минулого року рівень охоплення вакцинації в області зріс у 2-2,5 раза, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Люди стали більш прихильні до захисту своїх родин від небезпечних недуг. До прикладу, дітей до одного року проти дифтерії,правця, кашлюка ми захистили на 70%. Від кору, паротиту, краснухи на 85%. Ми вирощуємо здорове покоління»,- пояснює Чурпіта.

У свою чергу, експерт з імунології департамент у охорони здоров’я ОДА Галина Бенько наголосила, що щороку виникають одній й ті самі питання, як зберегти імунітет. Втім, батьки нехтують здоров’ям своїх дітей, займаючись самолікуванням.

«Є багато реклами лікарських засобів і в багатьох випадках батьки шукають відповіді на питання в інтернеті. Будь-яке лікарство з інтернету - це є злочин проти власної дитини. У нас же є сімейні лікарі, педіатри. Звертатись потрібно до них. Інтернет не лікує»,- пояснює імунолог.

Галина Бенько додала, що синдром набутого імунодефіциту в області є у 26 дітей. Двоє діток зараз за кордоном, бо потребують трансплантації кісткового мозку. Не обійшлось на пресконференції й без питань про коронавірус. Євгенія Чурпіта наголосила, що ця інфекція має ознаки грипу. Тому треба дотримуватись правил гігієни й одразу при симптомах звертатись до лікаря.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!