Івано-Фраківське міське озеро безпечне для здоров`я відпочивальників?


Міське озеро у Івано-Франківську одна із основних зон відпочинку. Попри каламутний колір та різкий запах води, сан епідеміологи запевняють мешканці міста тут можуть відпочивати не боячись за власне здоров’я.

Тепла погода сприяє розвитку  бактерій, а водорості ростуть немов «гриби після дощу, тому фахівці проводять постійно контроль за якістю води, щоб вона відповідала нормам», -  запевнила Леся Палійчук заступник  головного санітара міста Івано-Франківська у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо».

Нагадаємо, Івано-Франківське міське озеро цьогоріч єдине місце, де офіційно дозволено масовий відпочинок громадян в період купального сезону .

 «Це єдине місце в обласному центрі, де створено усі необхідні умови для збереження життя відпочивальників. Зокрема, створено сезонні рятувальні пости, визначені межі пляжів, приведено до належного стану кабінки для переодягання, проведено водолазне обстеження та очищення дна, підготовлені рятувальні плавзасоби», - зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківського міськвиконкому Юрій Щочкін.