Івано-Франківщина: Представники чотирьох партій не відвідали жодного засідання ОВК


Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, в Івано-Франківській області члени ОВК від політичних партій «Зелена планета» , «Солідарність жінок України», «Нова політика», та Інтернет партії не відвідали жодного засідання окружних виборчих комісій та не прийняли присяги.

Зокрема, у ОВК №83 (Івано-Франківськ)  не відвідували засідань та, відповідно, не прийняли присягу представники партії «Зелена планета» та політичної партії «Нова політика», в ОВК №84 (Тисмениця) – член ОВК від політичної партії «Зелена планета» , в ОВК №85 (Калуш) – від Інтернет партії, «Солідарність жінок України» та від партії «Зелена планета». Не з’явився на жодному засіданні та не прийом присягу в ОВК №86 (Долина) представник Інтернет партії.

 Жодне засідання не відвідали також у ОВК №87 (Надвірна) представник партії «Солідарність жінок України»,  в ОВК №88 (Коломия) - представники «Солідарності жінок України» та Інтернет партії. Представник Інтернет партії також був відсутній на всіх засіданнях у ОВК №89 (Снятин). Усі згадані члени ОВК не прийняли присягу.

«Нам невідомо з яких причин представники цих партій не відвідали жодного засідання у своїх окружних виборчих комісіях і не прийняли присягу. Згідно п.8 ч. 3 ст. 37 Закону  «Про вибори народних депутатів України» однією з причин припинення повноважень члена ОВК є його небажання скласти присягу. Закон передбачає, що присягу члени ОВК складають на першому засіданні, в якому вони беруть участь», - пояснює Богдан Морикіт, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Івано-Франківській області.

Богдан Морикіт також зауважує, що згадані політичні партії мають право замінити своїх членів ОВК, які систематично не відвідують засідання.