Івано-Франківщина зайняла 8 місце у рейтингу за соціально-економічним розвитком регіонів


Проведений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів за 2017 рік засвідчив позитивну динаміку розвитку нашої області. Оскільки у підсумку Івано-Франківщина зайняла 8 місце із 25 по 12-ти напрямах.

На цьому наголосила під час наради перший заступник голови ОДА Марія Савка, пише прес-служба ОДА.

За її словами, минулого року на Прикарпатті відбулися динамічні і позитивні зміни у розвитку реального сектору економіки. Зокрема, на 12 відсотків в області зросли обсяги промислового виробництва на підприємствах. Досягти цього вдалося завдяки відновленню роботи одного із найбільших підприємств області ТОВ «Карпатнафтохім», початку роботи заводу «Леоні», запуску виробництва на підприємстві «Сен-Гобен». Це дозволило створити нові робочі місця, сприяло наповненню дохідної частини бюджетів усіх рівнів.

Вже традиційним лідером Івано-Франківщина стала і щодо обсягів виробництва продукції сільського господарства у розрахунку на 100 гектарів сільськогосподарських угідь (1182,5 тисяч гривень).

На 29,9 відсотків збільшився обсяг будівництва житла. Лідирує Прикарпаття і щодо кількості населених пунктів, де запроваджено роздільне збирання твердих побутових відходів.

Доопрацювання, на переконання Марії Савки, сьогодні потребує напрям доступності послуг як в освітній сфері, так і в галузі охорони здоров’я. Це зумовлено насамперед географічним розташуванням значної частини районів області у гірській місцевості. Окрім того, активно вестиметься робота у напрямі раціонального природокористування та якості довкілля, залучення інвестицій, реалізації програм енергоефективності житлових будинків.