Івано-Франківщині не потрібно земельні ділянки для будівництва доступного житла?


Мінрегіоном здійснюється робота щодо збільшення у 2014 році фінансування житлових програм, з метою їх активізації, у тому числі за рахунок розгортання нового будівництва.

Про це в Рівному в ході виїзного засідання колегії Мінрегіону сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

За його словами, Мінрегіон підготував пропозиції щодо виділення бюджетних коштів у наступному році як на діючі житлові програми, так і на розгортання нових, зокрема оренди з викупом та будівництва житла для соціально незахищених верств населення.

«Всього для реалізації програм ми пропонуємо спрямувати 3 млрд. гривень, що дозволить забезпечити житлом 16,6 тис. сімей та додатково залучити понад 2 млрд. гривень кредитних ресурсів банків та власних коштів громадян», - сказав Міністр.

Він нагадав, що у березні цього року в Міністерстві було проведено нараду з розгляду пропозицій місцевих органів виконавчої влади щодо перспективних земельних ділянок для будівництва доступного житла. Всього було запропоновано для розгляду 43 земельні ділянки для будівництва 194 житлових будинків загальною площею 1,2 млн. кв. метрів на 22 тисячі квартир. Такі ділянки є практично в усіх регіонах країни. Не надала пропозиції лише Івано-Франківська область, а пропозиції Кіровоградської та Чернівецької області не розглядались через неповне та неякісне оформлення документів.