Івано-Франківщині потрібен завод для переробки м'ясних відходів


У п'ятницю, 14 лютого в Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області відбулась пресконференція з питань підсумків роботи минулого року.

Начальник головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський зауважив, що на Прикарпатті є гострою проблема переробки та утилізації залишкових продуктів м’яса, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, з 2014 року в області не працює коломийська філія Укрветсанзаводу.

"В області за 2019 рік в процесі виробництва утворилося 23,9 тисячі тонн побічних продуктів тваринного походження. З яких 5,6 тисяч тонн утилізовано на заводах в інших областях, 5,5 тисяч тонн на утилізаційних установках і 12,5 тисяч тонн направлено на термічне знезараження", - зауважує Гурський.

Посадовець зауважує, що в області потрібно побудувати переробний завод. Адже м'ясокісткова мука має попит на світових ринках. Утім, для його спорудження потрібна ділянка площею 4 гектари. Наразі найбільша проблема — знайти землю, де б було погодження громад довкола.

"Найближчий такий завод у Хмельницькому, який майже не працює. Наші великі підприємства утилізовують відходи аж на Вінничині. Ми хочемо запросити і переконати інвесторів, щоб побудувати завод переробний. Він коштує 16 мільйонів євро", - підсумовує Роман Гурський.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!