Івано-Франківськ не співпрацюватиме з фірмою, пов’язаною з "ДНР", - мерія


У січні цього року відбулася зустріч з представниками ізраїльських фірм, які представили цікаву пропозицію щодо інвестування коштів компанії “Agudat Hashomrim Group” в проект “Безпечне місто” в Івано-Франківську.

Загальновідомим є той факт, що Ізраїль – країна, що постійно знаходиться у стані війни, тому вона безперечно є світовим лідером з питань цивільної безпеки.  Зустріч компанії з міським головою організував начальник управління інвестиційної політики Ігор Попадюк. Коментуючи факти про цю компанію, які днями з’явилися у місцевих ЗМІ, він зазначив, в його компетенцію не входить перевіряти звідки «росте коріння компанії» та її причетність до злочинних формувань на території України. Це робота саме правоохоронних органів – виявляти і припиняти діяльність таких компаній в Україні, переконаний Попадюк. А місто розглядало лише їхню конкретну пропозицію, пише прес-служба МВК.

Окрім цього, на зустрічі були присутні представники правоохоронних органів міста. Серед них і радник першого віце-прем'єр-міністра України, заступник голови Служби зовнішньої розвідки України Дмитро Захараш. У нього компанія не викликала ніяких сумнівів.

Повідомляємо, що було підписано протокол про наміри – це формальний документ, який декларує лише наміри про можливу співпрацю й ні до чого не зобов’язує. Й з огляду на ситуацію, що склалася, місто не буде більше співпрацювати з цією фірмою.

Натомість, у компанії  "Agudat HaShomrim LTD" причетність гендиректора до сепаратистів називають абсурдом та вигадкою.