Івано-Франківськ незабаром підпише кілька угод про співпрацю з польським містом Жешув


Враховуючи сучасні тенденції розвитку освіти і науки, міською владою приділяється велика увага міжнародній діяльності, як одному із пріоритетних напрямів, спрямованому на інтеграцію Івано-Франківська, його навчальних закладів до європейського та світового освітньо-наукового простору.

В контексті розширення та поглиблення співпраці з науковою світовою спільнотою завідувач кафедри державного управління та місцевого самоврядування магістратури державного управління Івано-Франківського Національного технічного  університету нафти і газу Дзвінчук Д.І.та керуючий справами виконавчого комітету міської ради Лис А.Б. взяли участь у міжнародній конференції з проблем публічного адміністрування в країнах Центральної та Східної Європи. 

На конференції за участю знаних науковців в галузі  управління адміністративного права Польщі, України, Словаччини, Угорщини розглядались питання щодо шляхів покращення надання послуг громадянам країн,  в яких реалізується публічне адміністрування. 

Вирізняючи актуальність налагодження дієвих зв’язків з громадськістю, важливу роль недержавних організацій у співпраці з державною владою, учасники конференції детально обговорили питання централізації та децентралізації влади. Особливе зацікавлення викликала проблема розширення повноважень органів місцевого самоврядування, яка назріла не тільки в контексті України,  а й країн Центральної і Східної Європи.

В ході проведення конференції досягнуто конкретних домовленостей, спрямованих на поглиблення міжнародних контактів нашого міста в освітньо-науковій сфері,  сприяння покращенню рівня кваліфікації викладачів і студентів шляхом координації науково-педагогічних контактів з відповідними інституціями за кордоном.

Зокрема, 30 жовтня 2013р. буде підписано угоду про співпрацю з Університетом права і адміністрації, який представлятиме ректор Єжи Послушни, а в листопаді – з Університетом інформаційних технологій і менеджменту (м.Жешув). Угодами передбачено спільні напрацювання , дослідження в сфері розвитку місцевого самоврядування. Також буде здійснюватись взаємний обмін викладацькими кадрами та  студентами магістратури державного управління Івано-Франківського НТУГу та університетів Жешува для читання лекцій та  навчання по магістерських програмах.